Test pametne zapestnice Veroval (Hartmann)

Kot osebni trener in navdušenec nad tehnološkimi igračkami se večkrat srečam z gadgeti iz področja športa. Tokrat sem iz podjetja Hartmann v preizkušnjo dobil pametno zapestnico Veroval.

Naj začnem pri izgledu: diskreten videz zapestnice poskrbi, da jo lahko nosite pri vsakodnevnih opravilih, ne samo pri športu. Oblika je dodelana tako, da je zapestnica res udobna in lahka, zato uporabnik hitro pozabi, da jo ima na sebi. Enovrstični ekran je dovolj velik, da sličice in številke preberejo tudi tisti, ki nimajo ravno brezhibnega vida, edini gumb na zapestnici pa tudi dovolj majhen, da se ne zatika in sproža nehote.

Čeprav je zapestnica zasnovana zelo preprosto pa spremlja, beleži in analizira veliko podatkov: porabo kalorij, trajanje aktivnosti in razdaljo, kakovost spanca, srčni utrip in število korakov ter zgoraj naštete parametre za tek, kolesarstvo in plavanje. Tako je, zapestnica je vodoodporna do 30m globine.

Zapestnica ima možnost bluetooth povezave s pametnimi telefoni (tako Android kot iOS). To omogoča podrobnejše nastavitve zapestnice, spremljanje podrobnejših podatkov, prenos teh podatkov v spletno aplikacijo Medi.connect, kjer se vsi podatki shranjujejo, grafično prikazujejo, povezujejo z ostalimi podatki, ponujajo pa tudi možnost tiskanja podatkov na zelo pregleden način.

Vse podatke, ki jih zapestnica meri, sem primerjal s Polarjevo uro RCX-5 in Applovo aplikacijo Health, ki preko iPhone-a beleži mojo aktivnost. Presenečen sem bil nad točnostjo rezultatov zapestnice, saj so podatki med vsemi tremi “merilci” odstopali zanemarljivo malo. Čeprav ima RXC-5 merilec korakov na “footpodu” na supergi, iPhone pa razdaljo meri preko GPS signalov, se je izmerjena razdalja na 8km teku med vsemi tremi razlikovala samo za 100 metrov!

Zelo bi pohvalil preprostost uporabe, saj z enim gumbom uporabnik preklaplja med prikazanimi podatki, zažene funkcije, po nekaj sekundah pa zapestnica spet samodejno preklopi na spalni način ali osnovni (časovni) način. Tako enostavna uporaba bo prepričala tudi tiste manj vešče elektronskih naprav saj lahko zapestnico uporabljajo v povezavi s pametnim telefonom kot tudi popolnoma samostojno. 

Lastnost, ki mi je bila pri zapestnici najbolj všeč, pa je življenjska doba baterije. Z zapestnico sem se igračkal, nastavljal, redno preverjal, testiral na tak ali drugačen način in kljub temu je baterija zdržala več kot 1 mesec! Po enem mesecu sem zapestnico preko usb kabla priklopil na računalnik, čeprav še ni bila povsem izpraznjena.

Pametna zapestnica Veroval je torej enostaven pripomoček za beleženje telesne aktivnosti uporabnika, ki tudi nekaj zahtevnejšim uporabnikom ponudi kup zanimivih informacij in funkcij.

https://veroval.info/sl-si/izdelki/aktivnost

Vir slik: https://veroval.info/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja